Η εφημερίδα μας

LS Efimerida Iounis 2018 001

 Για παλιότερα τεύχη εδώ

Συνάντηση του συνδυασμού της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκαιας - Ρέντη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14/2/2018 η συνάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκαιας - Αγ.Ι. Ρέντη, με ιδιαίτερη συμμετοχή των εργαζομένων του Δήμου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη και πολύ πλούσια συζήτηση για το πρόγραμμα δράση μας.  

Περισσότερα...

Η συνάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης την Τρίτη 26.06.2017

lslogoΜε μεγάλη συμμετοχή και γόνιμη συζήτηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27.06.2017 συνάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης, στο δημαρχείο της Νίκαιας.

Κεντρικό ζήτημα στην συζήτηση ήταν οι κινητοποιήσεις στους ΟΤΑ για την μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Έγιναν πολλές παρεμβάσεις και από εργαζόμενους του Δήμου που ανέδειξαν το ζήτημα. Αναφέρθηκε ότι το ΠΑΜΕ πρωτοστάτησε και μαζί με την επιτροπή αγώνα των συμβασιούχων σήκωσαν τις κινητοποιήσεις από τις αρχές του Μάη, ενώ μόλις πριν 10-15 μέρες  αναγκάστηκε η ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ να μπει στις κινητοποιήσεις, έγινε μάλιστα κριτική στην στάση της –που δείχνει και τις πραγματικές προθέσεις της- να μην εγγράφουν μέλη στα σωματεία, τους συμβασιούχους. Στην πρωινή κινητοποίηση στο Υπ. Εσωτερικών είχαν συμμετάσχει και δημοτικοί σύμβουλοι της Λ.Σ.

Τέθηκε η ανάγκη ενότητας των εργαζομένων και η μεγαλύτερη συμμετοχή στην απεργία και συγκέντρωση της Πέμπτης.

Η εισήγηση και η συζήτηση στάθηκε και στα πολλά προβλήματα που υπάρχουν στην λειτουργία του Δήμου και στην αντιλαϊκή πολιτική τόσο της κυβέρνησης όσο και της Δημοτικής Αρχής.

Οι συζητήσεις που προκάλεσε και η αποδοχή των θεμάτων που πρόβαλε η τελευταία εφημερίδα της Λ.Σ. καθώς και η  διάδοση της σε όλη την πόλη απασχόλησαν την συνάντηση.

Περισσότερα...

ΨΗΦΙΣΜΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΑΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΚΗΣ ΓΗΣ.

mploko-nikaias-24-01-2016Την Πέμπτη 28 Γενάρη 2016 στη συνάντηση του δημοτικού συνδυασμού της Λαϊκής Συσπείρωσης ΝΙΚΑΙΑΣ ΡΕΝΤΗ, μετά από πρόταση συναγωνιστή που έγινε ομόφωνα δεκτή με ενθουσιασμό, αποφασίσαμε να σας στείλουμε χαιρετισμό για το δίκαιο αγώνα σας.

Οι αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης που οδηγεί στο ξεκλήρισμά της είναι και δικός μας αγώνας.

Κοινός μας αντίπαλος είναι τα μεγάλα εμποροβιομηχανικά, μονοπωλιακά συμφέροντα που εκμεταλλεύονται το μόχθο σας και τον δικό μας για να αυξάνουν τα κέρδη τους.

Συντασσόμαστε με το αίτημα «το σχέδιο της κυβέρνησης να αποσυρθεί», δεν διορθώνεται.

Περισσότερα...

Συνάντηση Λαϊκής Συσπείρωσης την Τετάρτη 18/11/2015

Συνάντηση Λαϊκής Συσπείρωσης την Τετάρτη 18/11/2015 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στις 20:30.

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΣΤΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ.

Περισσότερα...

Συνάντηση του συνδυασμού της Λαϊκής Συσπείρωσης τη Δευτέρα 19/10/2015

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νίκαιας - Ρέντη ενημερώνει τα μέλη και τους φίλους του συνδυασμού πως θα πραγματοποιηθεί συνάντηση για τις τρέχουσες εξελίξεις και τη δράση μας για το ερχόμενο διάστημα τη Δεύτερα 19/10/2015 στο Δημαρχείο της Νίκαιας (παλιό κτίριο) στις 8:00 το βράδυ

Περισσότερα...

1η Συνάντηση συνδυασμού της Λαϊκής Συσπείρωσης για το 2015

lslogoΣτις 5 Φλεβάρη  πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του συνδυασμού της Λ.Σ. για το 2015, πρώτη στις νέες πολιτικές συνθήκες και μετά την εκλογή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τονίστηκε η ανάγκη να είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα, μπροστά σε όποιες εξελίξεις. Η γραμμή της πάλης του λαού μας, δεν μπορεί να είναι άλλη από την διεκδίκηση όσων «χάθηκαν» σε μισθούς, συντάξεις, παροχές στην δημόσια υγεία, παιδεία κ.α.

Το μνημόνιο όποιο όνομα και αν αποκτήσει «συμβόλαιο» ή «γέφυρα» ή… δεν είναι παρά η εξειδίκευση  των κατευθύνσεων της Ε.Ε.  Αγωνιστική ετοιμότητα λοιπόν, όχι ενσωμάτωση στην λογική για χαμήλωμα των απαιτήσεων.

Και η διοίκηση του Δήμου υπηρετεί αυτήν την πολιτική. Χαμηλώνει και αυτή τον πήχη των απαιτήσεων και των αναγκών μας. Μας καλεί στο όνομα της κρίσης, να βολευτούμε στα αναγκαία.

Περισσότερα...

Συνάντηση συνδυασμού Λαϊκής Συσπείρωσης, Τετάρτη 1η Οκτώβρη, 19:30,

logo laikh syspeiroshΣυνάντηση του συνδυασμού της Λαϊκής Συσπείρωσης θα πραγματοποιηθεί τηνΤετάρτη 1 Οκτώβρη 2014, στις 7.30 το απόγευμα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Νίκαιας, για ενημέρωση και συζήτηση εφ’ όλης της ύλης.

Περισσότερα...