Λαϊκή Συσπείρωση Νίκαιας-Ρέντη

Στο κοινοτάφιο των εκτελεσμένων του Μπλόκου της Κοκκινιάς συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις, που θα κορυφωθούν το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη

Με εκδήλωση στο κοινοτάφιο των εκτελεσμένων του Μπλόκου της Κοκκινιάς, στο Γ' Νεκροταφείο συνεχίστηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις για τα 73 χρόνια από τη μεγάλη σφαγή του κοκκινιώτικου λαού από τους ναζί και τους συνεργάτες τους.

Στη εκδήλωση των οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και του τοπικού Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, παραβρέθηκε αντιπροσωπία της ΚΕ του ΚΚΕ. Στην εκδήλωση μίλησε ο Νίκος Παπαγεωργάκης, στέλεχος του Κόμματος, και απηύθυνε χαιρετισμό ο Παναγιώτης Λιμπριτάκης, στέλεχος της ΚΝΕ.

Οι ομιλητές δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στην προσπάθεια ξαναγραψίματος της Ιστορίας από την ΕΕ στο πνεύμα της εξίσωσης του φασισμού με τον κομμουνισμό και πιο ειδικά στις ανιστόρητες αντικομμουνιστικές φιέστες που πραγματοποιήθηκαν στο Ταλίν της Εσθονίας.

Όπως είπε ο Ν. Παπαγεωργάκης, η ΕΕ που «ξέθαψε τη μουμιοποιημένη θεωρία των δύο άκρων» είναι φύσει και θέσει εχθρός του κομμουνισμού γιατί αμφισβητεί την «αγία ιδιοκτησία» των μονοπωλιακών ομίλων και την εξουσία τους. Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι η όξυνση του αντικομμουνισμού από την αστική εξουσία, πάντα έφερνε ξοπίσω της σκληρότερες συνθήκες για τα πλατιά λαϊκά στρώματα και ότι οι διώξεις δεν περιορίστηκαν ποτέ στους κομμουνιστές.

Συγκλονιστική στιγμή, το προσκλητήριο των δεκάδων πεσόντων. Εκ μέρους του ΚΚΕ στεφάνι κατέθεσε ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της ΤΕ Πειραιά του Κόμματος.

Οι φετινές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη στο χώρο της ιστορικής Mάντρας του Μπλόκου.