protoulis

Διακήρυξη Λ.Σ.Νίκαιας-Ρέντη - Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019

Diakiriksi-Ekloges-2019

 

Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

kalesma-ths-ke-toy-kke-2

 

Η εφημερίδα μας

LS Efimerida Iounis 2018 001

 Για παλιότερα τεύχη εδώ

Λαϊκή Συσπείρωση Νίκαιας-Ρέντη

Συνεχίζονται οι περιοδείες της Λαϊκής Συσπείρωσης στην πόλη

Periodeia-Neapoli

 

Συνεχίζονται οι περιοδείες της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκαιας-Ρέντη. Την Πέμπτη 4 Απρίλη, πραγματοποιήθηκαν περιοδείες σε Αθλητικά Σωματεία, στις οδούς Π. Ράλλη και Χρ. Σμύρνης, ενώ την Παρασκευή 5 Απρίλη στα συνεργεία οδοκαθαρισμού του Δήμου και στην Διεύθυνση Αθλητισμού, στην Νεάπολη στην πλατεία Δ. Κουμπάκη και στις ακαδημίες του Ιωνικού.

Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης μαζί με τον υποψήφιο δήμαρχο, Παναγιώτη Κατηφέ, συνομίλησαν με γονείς των μικρών αθλητών έβγαλαν «κόκκινη κάρτα» στον αθλητισμό επιχείρηση, της βίας, του ντόπινγκ. Μίλησαν μαζί τους για το δικαίωμα όλων στο μαζικό αθλητισμό, την κάλυψη αναγκών για αθλητικές υποδομές που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες όλων των ομάδων της πόλης και την χρηματοδότηση από ΕΕ - ΓΓΑ - Περιφέρεια για αναβάθμιση των κλειστών γηπέδων και των γηπέδων ποδοσφαίρου της πόλης, καθώς και για το σύνολο των διεκδικήσεων της Λαϊκής Συσπείρωσης όπως η κατασκευή γηπέδων στις γειτονιές και αναβάθμιση των αθλητικών χώρων των σχολείων. Τους μετέφεραν το μήνυμα ότι αυτός ο αθλητισμός, με τα μαζικά λαϊκά χαρακτηριστικά, που στηρίζεται στη Φυσική Αγωγή στο σχολείο, στο ερασιτεχνικό σωματείο της γειτονιάς, στα προγράμματα μαζικού αθλητισμού που πρέπει να παρέχει ο Δήμος, είναι στον αντίποδα του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού.

Περισσότερα...

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΛΗΤΕΣ ΙΙ ΚΑΙ ΙΙΙ ΤΗΣ «COSCO»

Με τον αποφασιστικό απεργιακό τους αγώνα και την αλληλεγγύη πέτυχαν δεσμεύσεις για τα αιτήματά τους (ΦΩΤΟ)

                       

Οι εργαζόμενοι ενώ ενημερώνονται για τις εξελίξεις το μεσημέρι της Τετάρτης

Ως ένα πρώτο θετικό αποτέλεσμα των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, της αποφασιστικότητας, της ενότητάς τους και του κύματος αλληλεγγύης που ξεδιπλώθηκε υπέρ του αγώνα τους, χαρακτήρισαν οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της «Cosco» τις απαντήσεις που έλαβαν από την πλευρά της εργοδοσίας της «Cosco» και των υπουργείων Ναυτιλίας και Εργασίας κατά τη συνάντηση που έγινε το πρωί της Τετάρτης 6 Ιούνη στο ΥΕΝ, για έναρξη διαπραγματεύσεων προς υπογραφή ΣΣΕ και ένταξη των λιμενεργατών στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Περισσότερα...

ΟΦΟΝ: Εκδήλωση την Πέμπτη 8/6 με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος ο ΟΦΟΝ διοργανώνει εκδήλωση – συζήτηση την Πέμπτη 8/6/2017 στις 7:00μμ στην Πλατεία Χαλκηδώνας (Θεατράκι).

Θα μιλήσει ο Γρηγόρης Λιόνης.

«Το περιβάλλον πρέπει να είναι πεδίο κερδοφορίας ή λαϊκό δικαίωμα;»

Περισσότερα...

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αναδείχθηκαν παραλείψεις της Αστυνομίας στην υπόθεση της δολοφονίας του Π. Φύσσα

Η... αδράνεια της Αστυνομίας αναδείχτηκε και από τη χτεσινή κατάθεση, στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, της μάρτυρα Αν. Δαμίγου, καταστηματάρχη της περιοχής όπου δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας. Οι πρώτοι που διερεύνησαν την κάμερα ασφαλείας στο μαγαζί της, ψάχνοντας για αποδεικτικά στοιχεία, ήταν οι ...δημοσιογράφοι και όχι η Αστυνομία.«Μετά από δέκα μέρες ήρθαν οι αστυνομικοί», ανέφερε χαρακτηριστικά, και συνέχισε:«Εμφανίστηκε αστυνομικός με πολιτικά, συνοδευόμενος από ένστολο αστυνομικό, που γνώριζε για το περιστατικό με τον δημοσιογράφο, φαινόταν εκνευρισμένος, αλλά δεν αναζήτησε το επίμαχο υλικό».

«Επί μια εβδομάδα και (...) Προκύπτει ότι ούτε ένας αρχηγός της Αστυνομίας, ούτε ένας αστυνομικός, δεν προσέγγισε τη μάρτυρα. Η στάση αυτή της Αστυνομίας δείχνει το περιβάλλον ασυλίας στο οποίο λειτουργεί η Χρυσή Αυγή. Πρώτα εμφανίστηκαν τα κανάλια και μετά η Αστυνομία. Γι' αυτό δε νιώθουν ασφάλεια και πολλοί από τους μάρτυρες, έτσι διαμορφώνεται η λογική του "ου μπλέξεις"»,σχολίασε η πολιτική αγωγή.

Περισσότερα...

Δύο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Δύο χρόνια έκλεισαν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη δολοφονική νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Η δολοφονία του στις 17 προς 18 Σεπτέμβρη 2013, όπως προκύπτει από τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων, αλλά και των απολογιών των χρυσαυγιτών, εντάσσεται στις πρωτοφανείς σε αγριότητα εγκληματικές πράξεις, όχι ως ατομική εκτροπή αυτών που τις διέπραξαν, αλλά στο πλαίσιο μιας συλλογικής οργανωμένης καθοδηγημένης δράσης, από κεντρικά, περιφερειακά και τοπικά όργανα, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο, τους τραυματισμούς, την απόπειρα ανθρωποκτονιών και άλλα αδικήματα.

 

Υπενθυμίζεται πως η δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού ήταν αποτέλεσμα συλλογικής, οργανωμένης και καθοδηγούμενης δράσης ομάδων εφόδου. Δολοφονήθηκε από τον Γιώργο Ρουπακιά, μέλος του πενταμελούς συμβουλίου της ναζιστικής οργάνωσης στη Νίκαια και με άμεση συνέργεια των ταγμάτων εφόδου. Χρυσαυγίτες της τοπικής αναγνώρισαν τον Π. Φύσσα στην καφετέρια «Κοράλλι», ενημέρωσαν τους υπόλοιπους χρυσαυγίτες της περιοχής και συγκεντρώθηκαν έξω από την καφετέρια. Πριν, συγκροτημένα και πειθαρχώντας στην εντολή του πυρηνάρχη Γ. Πατέλη, είχαν πάει στην τοπική της Νίκαιας και είχαν εξοπλιστεί με ρόπαλα, σιδηρογροθιές, στιλέτα, ενώ τους δόθηκαν και οδηγίες σχετικά με την αποστολή τους και το στοχοποιημένο μουσικό.

 

Περισσότερα...